Kinderyoga

Holistische Kinderyoga

Elk kind verlangt er naar zich volledig te kunnen uiten en geaccepteerd te worden om wie hij/zij is. Yoga is een manier om aan rust en vertrouwen te winnen. Het maakt kinderen sterker en laat ze helen vanuit hun eigen kracht. Het “voelen” van het lichaam en de ademhaling speelt daarin een grote rol. Kinderyoga bevordert soepelheid, kracht en balans in fysiek en mentaal opzicht.

Holistisch Kinderyoga kenmerkt zich als “totaal heel” zijn. Kinderen die aan Holistische Kinderyoga doen, ervaren ook positieve veranderingen in hun leven. Door middel van meditatie, ademhaling en ondersteunende samenwerkingsvormen maken de kinderen de stap om sterker te worden.

Wil je uitproberen of het iets voor jou is? Geef je dan op voor een GRATIS PROEFLES!

Holistische Tieneryoga

De tienerleeftijd is een fase waarin jongeren zichzelf gaan verkennen en op zoek gaan naar hun eigen identiteit. Het moeten presteren, social media, prikkels of keuzes voor zichzelf maken, maakt het soms moeilijk voor ze. Dit kan zich uiten in lichamelijke klachten, stress of een negatief zelfbeeld.

Yoga is een manier om aan rust en zelfvertrouwen te winnen. Het maakt tieners sterker en laat ze groeien in hun kracht. Het “voelen” van het lichaam en de ademhaling speelt daarbij een grote rol. Middels meditatie, ademhaling, lichaamsgerichte houdingen, samenwerkingsvormen en vertrouwensspel maken de tieners de stap om sterker te worden.

Tieneryoga bevordert soepelheid, kracht en balans, zowel in fysiek als mentaal opzicht. Vanuit een veilige, vertrouwde sfeer, leren de tieners hun gevoelens naar voren brengen, zich meer bewust te worden van zichzelf, wat goed is voor hun groei en ontwikkeling.

 

Individueel

Saskia kan kinderen helpen uit hun hoofd te komen, bij hun eigen basis te blijven om zo hun zelfvertrouwen te vergroten. Geen prestatiedruk waardoor energie vrij kan stromen.

Haar verdieping volgt in de Therapeutische Kinderyoga: een individuele begeleiding waarin ze kinderen met ADHD, ADD, autisme, hooggevoeligheid en special needs kan helpen hun kracht en rust terug te vinden.

 Vanuit een veilige, niet competitieve sfeer leren kinderen hun gevoelens en fantasieën naar voren te brengen. Sociale vaardigheden te ontwikkelen en zichzelf te accepteren zoals ze zijn.

 

Reacties van yoga-kids:

Jesper 15 jaar

De yoga brengt veel rust voor mij, ik heb er veel profijt van. Door de yoga kan ik rustig aan school werken en een rustige week hebben.

Ninthe 11 jaar

Ik vind de thema’s erg leuk, de houdingen fijn en ook de creatieve afsluiting erg leuk. 

Vincent 8 jaar

Ik vind het leuk om er heen te gaan. En er zijn leuke lessen omdat ik heel erg van alle kleuren en heel erg van stenen hou. Het allerleukste vind ik als we houdingen doen zoals de rog, hert en zonnegroet. 

“Jij bent jij , dat is jouw kracht…”

Interesse?

Bij interesse, belangstelling of vragen volgt hieronder de mogelijkheid om contact op te nemen met Saskia.

Volg Sensi Hart op Facebook of Instagram.
Voor inspiratie.